Facebook

S T U D I O   

V O O R   B O D Y   E N   M I N D

Nijverheidsweg 7, IJsselstein

0653794863

Lid van bedrijfsfitness Nederland

D R U   Y O G A . Typisch voor Dru yoga zijn de rustige, zachte bewegingen in de houdingen. Kalme bewegingen die weinig weerstand oproepen en die zorgen dat je spanning kunt loslaten. Veel houdingen binnen Dru yoga zijn variaties op bekende asana's. De aanpassing bestaat uit extra ontspanning en beweging tijdens de houding. Dru yoga gaat er van uit dat je energie beter gaat stromen wanneer je de gewrichten ontspant en je niets overstrekt. Volgens de Dru filosofie komt dankzij de zachtheid van de bewegingen meer energie in het lichaam vrij en kan deze vrijelijk stromen.


Dru yoga combineert de zachte, vloeiende bewegingen met ademhaling (pranayama), bekrachtigende visualisaties, positieve affirmaties, handgebaren (mudra's) en ontspanning, om spanning uit het lijf af te voeren. Een belangrijk onderdeel van de Dru yogalessen zijn de Energie Block Releases (EBR): zachte strekoefeningen, draaiingen en buigingen die spanningen uit gewrichten en spieren doen wegstromen. Op deze wijze kan het zelfherstellend vermogen van het lichaam zijn werk doen. Naast het fysieke deel werken we aan het beheersbaar maken van je gedachten en gevoelens, waardoor je stress te lijf kunt gaan.


In een Dru yogales worden yogaoefeningen, ademtraining en ontspanningstechnieken afgewisseld, staand, zittend en liggend uitgevoerd.